Je kunt space cake maken door gewoon wat hasj of wiet in een cakebeslag te mengen, maar als je eerst wietboter maakt heeft dat als voordeel dat je alleen de cannabinoïden eet, wat een heldere high geeft. Cannabinoïden lossen niet op in water, maar hechten zich wel aan het dierlijk vet van echte roomboter, vandaar. Je kunt wietboter heel lang in de koelkast of diepvries bewaren. Als je wietboter gebruikt kun je, door deze af te wegen, telkens cakes van dezelfde sterkte maken en voorkom je verrassingen. Je kunt wietboter ook gebruiken bij bakken of braden, voor allerlei koekjes en gebak of gewoon op brood.

Voor het maken van wietboter heb je nodig:

Foto 1.

Een ruime pan
Een theezeefje
Twee pakken roomboter
10-15 gram wiet

 

Foto 2.

Vul de pan met heet water, verkruimel de wiet en doe die in de pan samen met de boter.

Foto 3.

Laat het mengsel een uur zachtjes koken en daarna afkoelen tot zich een laag gestolde boter vormt

Foto 4.

Schep de gestolde boter uit de pan en doe die in een bakje dat je au bain marie verwarmt.

Foto 5.

Giet de vloeibare boter door een theezeefje om de laatste wietresten te verwijderen.

Foto 6.

Als je de gezeefde boter nu weer laat stollen heb je wietboter met een mooie, egale kleur

Foto 7.

Neem een pak cakemix uit de supermarkt en gebruik bij het maken van het beslag, in plaats van de voorgeschreven hoeveelheid boter, een deel wietboter.

Foto 8.

Meng het mengsel goed door elkaar en doe dit in een ingevette ovenschaal

Foto 9.

Na de voorgeschreven tijd in de oven is je space cake klaar. Zoals je ziet hebben we er flink van gegeten voor ik me realiseerde dat er ook nog een foto van gemaakt moest worden! Het nadeel van space cake is dat je er al snel teveel van eet!

 

Wernard Bruining, Tiel 10 Mei 2010